Aangifte moord tegen politieman

De ouders van amateurvoetballer Michael Koomen gaan aangifte doen van moord tegen de politieman die Koomen op zaterdagavond 14 mei doodschoot met zijn dienstpistool. Dat vertellen ze in een interview met de papieren NRC Handelsblad. Michael Koomen (31) was aanvoerder van het vierde elftal van RKAVIC uit Amstelveen. Leden van dat team raakten op de Amsterdamse Spiegelgracht in gevecht met een politieagent. Een broer van Koomen kreeg een kogel door beide benen en een vriend werd in zijn buik geschoten.

De ouders doen aangifte van poging tot moord op hun zoon Nick, die vier kogelgaten in zijn benen heeft, en ook van het doen van valse aangifte door de agent tegen Nick.

Het onderzoek van de Rijksrecherche naar de agent loopt nog. Vooralsnog is de agent als getuige, geen verdachte.

Nick Koomen (28) en een vriend, D., zijn verdachten.

Eind augustus staan ze voor de rechtbank wegens poging tot doodslag op de agent.

De raadkamer van rechtbank en het gerechtshof hebben geoordeeld dat er geen grond is voor verdenking van poging tot doodslag op de agent. Wel van openlijke geweldpleging. Ze kwamen tot dit oordeel nadat ze camerabeelden hadden gezien van het incident, die zijn gemaakt door twee bewakingscamera’s.

Opvallend is dat NRC Handelsblad schrijft dat camerabeelden op bepaalde punten de verklaring van de agent lijken te weerleggen.

De agent legde zijn verklaring af op de dag na het incident, voordat hij wist dat er beelden bestonden.

Uit de beelden zou blijken dat de agent als eerste een klap uitdeelde. Maar in zijn verklaring zegt deze dat hij het eerst werd geslagen en toen pas geweld gebruikte.

Ook zou blijken dat de agent geen pauze nam tussen de eerste twee schoten, in tegenstelling tot wat hij heeft verklaard. 

Zie ook:

‘Aanstichter’ schietpartij RKAVIC nog vast 

‘Agent vocht voor zijn leven’ 

Hulpverlener: ‘Verdachten stijf van de coke’