Aangifte poging doodslag na achtervolging

Twee Belgische agenten hebben vrijdagmiddag aangifte gedaan van poging tot doodslag, zo meldt BN/De Stem. De twee achtervolgden vanuit België een voertuig dat verschillende keren probeerde de politieauto van de weg te rijden.

Verkeerscontrole

De agenten deden een verkeerscontrole in België. Ze zagen een kleine vrachtauto rijden waarvan zijn dachten dat die te zwaar beladen was en gaven de bestuurder een stopteken. Tijdens een onderzoek zagen ze in de laadruimte van het vrachtwagentje enkele mensen tussen de dozen. Om dit alles nader te onderzoeken gaven ze de bestuurder het bevel achter hun aan te rijden naar een bureau.

Gas

Toen de Belgische politieauto snelweg wilde verlaten gaf de bestuurder van het vrachtwagentje gas en ging er vandoor. De Belgische agenten achtervolgden de auto en konden ervoor gaan rijden. Ze probeerden door af te remmen de bestuurder te dwingen om te stoppen. In plaats daarvan hij vol gas en reed op hun af. Door ook gas bij te geven kon de agent een aanrijding voorkomen. Dit gebeurde met hoge snelheid en herhaalde zich enkele malen.

Banden

De agenten waarschuwden de bestuurder dat ze zou gaan schieten op de banden van de auto.In eerste instantie bleef de verdachte achter de politieauto rijden. Maar kort daarop ging hij er weer vandoor. Op dat moment speelde de achtervolging zich al over de grens met Nederland af, bij Hazeldonk. Nederlandse agenten waren al onderweg om hulp te bieden. Het vrachtwagentje reed in een file in de richting van de A27 en de bestuurder ging met hoge snelheid tot 140 kilometer uur rechts over de vluchtstrook langs het langzaam rijdend verkeer te rijden. Het voertuig reed de A27 op in de richting van het noorden. Uiteindelijk omsingelden een tiental politieauto’s het voertuig en dwongen het om te stoppen.

Arnhem

De bestuurder bleek een 30-jarige inwoner van Arnhem. Hij is direct aangehouden. In de vrachtauto zaten voorin twee mensen en in de laadruimte nog eens drie. Er waren vier mannen en een vrouw te zijn van Aziatische afkomst tussen 35 en 57 jaar oud. Hun nationaliteit is onbekend. Ook zij zijn aangehouden. De auto lag met spullen voor de inrichting van een wietkwekerij op te zetten. De bestuurder wordt ook verdacht van poging tot doodslag en het plegen verschillende verkeersovertredingen. Alle verdachten zitten nog vast.