Aangifte tegen advocaat Plasman om Ros

De Amersfoortse strafadvocaat John Peters bereidt een aangifte van smaad en laster voor tegen Peter Plasman (foto). Dat meldt Advocatie.nl. De reden is de beschuldiging van Plasman dat Peters zijn cliënt Fred Ros, de nieuwe kroongetuige in het hoger beroep van het liquidatieproces Passage, 9000 euro bood en – volgens Ros zelf althans – een peperduur horloge.

Onzin

Plasman heeft naar aanleiding van de beschuldiging een klacht ingediend bij de deken van de Orde. Peters doet volgens Advocatie diens verhaal af als grote onzin. Hij zegt wel dat hij Ros eerder dit jaar een lening van 4.000 euro heeft verstrekt. Op dat moment was er volgens hem nog sprake van dat Peters Ros zou vertegenwoordigen in het hoger beroep van Passage. Dat is niet doorgegaan, Ros wordt nu vertegenwoordigd door onder meer Willem-Jan Ausma.

Prima

Peters: 'Bij onderhandelingen met het OM over het kroongetuigeschap ben ik nooit betrokken geweest. Had ik geweten dat Ros een dergelijke deal wilde sluiten, dan had ik hem überhaupt nooit geaccepteerd als cliënt.' In reactie zegt Peter Plasman tegen Advocatie zo’n aangifte ‘prima’ te vinden. 'Peters heeft steeds gesteld dat hij mijn cliënt over zou nemen, maar daar is nooit sprake van geweest. Ik heb daarom de klacht ingediend dat hij zich bij het Hof heeft gemeld als de nieuwe advocaat van Ros en dat hij hiervoor een geldbedrag gegeven zou hebben. Ros heeft altijd gesproken van 9000 euro, Peters heeft er een lening van 4000 euro van gemaakt, schijnbaar bedoeld om met mij af te rekenen.'