Aangifte tegen Dave Roelvink om video

De Amsterdamse advocaat Peter Plasman heeft aangifte gedaan tegen Dave Roelvink en één van diens vrienden (vooralsnog onbekend wie), om het zonder toestemming filmen in het huis van het meisje in compromitterende omstandigheden. Melissa Pach zou hebben verklaard dat zij op geen enkel moment merkte dat ze in de villa in Burgerbrug werd gefilmd, door Dave of door een ander, tijdens de seks met Dave Roelvink. Dat zou een strafbaar feit op kunnen leveren. De politie heeft alle telefoons in beslag genomen. Dat betekent dat het Openbaar Ministerie zou kunnen uitzoeken met welke telefoon het filmpje is gemaakt.

Advocaat Plasman denkt dat het strafbaar is om iemand zonder toestemming in zijn eigen huis op te nemen op beeld en zeker in heel compromitterende omstandigheden. Als duidelijk is wie de opname heeft gemaakt zou ook kunnen worden uitgezocht of er een strafbaar feit is begaan door de beelden aan GeenStijl door te geven. Het verspreiden van heimelijk gemaakte beelden kan ook strafbaar zijn.

Verder kan de informatie over wie de video heeft gemaakt een rol spelen in een civiele procedure voor het vaststellen van een eventuele onrechtmatige daad. Op basis daarvan kan een schadevergoeding worden geëist.