Aangifte om KRO-uitzending Badr

Advocaat Bénédicte Ficq van Badr Hari heeft woensdag aangifte gedaan tegen 'onbekende ambtenaren' vanwege het lekken van het strafdossier van de kickbokser. De advocaten is gebleken dat journalist Dirk Bayens, van KRO's Brandpunt en Reporter, beschikte over het volledige dossier in de mishandelingszaak tegen Badr Hari. Reporter gaat vanavond uitgebreid in op de strafzaak die volgende maand inhoudelijk voor de rechtbank in Amsterdam dient.

 

 

Badr Hari moet dan terechtstaan om een aantal geweldsmisdrijven, met name de mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens het dansfeest Sensation White vorig jaar. Volgens Bénédicte Ficq liggen privégegevens van Badr Hari en andere mensen op straat. Ficq deed eerder aangifte wegens het lekken informatie uit het Sensation-onderzoek naar De Telegraaf.

Lekken

Ficq beschuldigt 'ambtenaren' van lekken van het dossier naar de KRO. Ficq zegt dat zij zelf nimmer heeft gelekt in deze Badr Hari-zaak. Ze wil nu dat er een onderzoek door de Rijksrecherche komt. Als zou blijken dat de advocaat van slachtoffer Koen Everink heeft gelekt dan zal Ficq een tuchtrechtelijke zaak aanspannen tegen de advocaat. 

Overigens zijn de feiten die Reporter vanavond brengt in de uitzending (waarvan Crimesite al een preview kreeg), buitengewoon gunstig voor de verdediging van Badr Hari. De talloze fouten die de politie maakte bij het forensisch onderzoek, kunnen ertoe leiden dat sommige bewijsmiddelen door de rechter ter zijde worden geschoven. Het wordt dus interessant om te zien of Ficq tijdens de rechtszaak net zo principieel is als nu, of dat ze elementen uit de uitzending van Reporter zal gebruiken ten bate van haar client.