Aangifte ex-cliënt tegen Moszkowicz

Bram Moszkowicz heeft met de Belastingdienst geschikt en gaat in hoger beroep gaan tegen zijn schorsing als advocaat. Maar nu heeft één van de vijf klagers die bij de Raad van Discipline een klacht tegen hem indiende, heeft aangifte tegen hem gedaan gedaan terzake van oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. Dat meldt Quote

De klager zat (ook nu nog) gedetineerd, in Veenhuizen. Hij liet een vriend in het najaar van 2008 in drie tranches 60.000 euro contant aan de strafpleiter betalen, maar kreeg geen kwitanties. Toch zou blijken uit de agenda van Moszkowicz dat het geld daadwerkelijk in ontvangst is genomen.

Moszkowicz bracht vijftien minuten in rekening voor het tellen van het geld; bij een uurloon van 500 euro kostte het contant betalen dus 125 euro. Pas nadat de deken zich met de zaak was gaan bemoeien stuurde de advocaat een urenspecificatie en declaratie op naar de cliënt. Uit dat overzicht kwam naar voren dat dat Moszkowicz nog een kleine 20.000 zou moeten terugbetalen.

Dat deed hij niet en daarmee, zo stelt zijn ex-cliënt, heeft de advocaat dit bedrag verduisterd.

Hij doet ook ook aangifte van valsheid in geschrifte omdat de overzichten niet zouden kloppen. De urenspecificatie klopt niet omdat Moszkowicz een fors bedrag rekent voor reistijd en een bezoek aan de gevangenis, terwijl uit de administratie van de gevangenis blijkt dat de advocaat er helemaal niet is geweest en ook geen kantoorgenoot heeft gestuurd.

Advocaat Meindert Doornbos heeft een persbericht over de zaak laten uitgaan.

Volgens Doornbos heeft Moszkowicz gelogen in de laatste uitzending van Pauw en Witteman waar hij aanwezig was. Moszkowicz beweerde daar dat de boze ex-cliënten pas begonnen met klagen nadat de deken bekend had gemaakt het kantoor eens onder de loep te zullen nemen. Maar deze boze cliënt had zijn klacht daarvoor al bij hem neergelegd.

 

Zie ook: ‘Carrière nog niet voorbij’