Aangifte tegen Peter R. de Vries

Altijd wat met Joran van der Sloot. Nu heeft zijn advocaat Máximo Altez aangifte gedaan tegen Peter R. de Vries naar aanleiding van de door hem stiekem gefilmde confrontatie in de kamer van de gevangenisdirecteur. Van der Sloot zegt dat Peter R. de Vries de gevangenisdirecteur heeft omgekocht. Eerder vandaag vertelde Altez dat deze directeur in verband met de opname op non-actief zou zijn gesteld. De Vries is ‘verrast’, want er is ‘op het hoogste niveau’ toestemming gegeven voor de undercover-actie zegt hij. 

De Vries wist vorige maand samen met Beth Twitty, de moeder van Natalee Holloway, de Castro Castro-gevangenis binnen te komen en daar te filmen met Van der Sloot. Overigens doet Van der Sloot doet ook aangifte tegen Twitty en de directeur van de gevangenis.

Peter de Vries stelt met klem dat er ‘geen sprake is van corruptie. Er is door ons geen cent, geen peso, echt nul komma nul, betaald om de gevangenis binnen te komen.’

Joran van der Sloot zit in Peru in voorlopige hechtenis voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores, op 30 mei in zijn hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima. Hij was verdachte in de zaak van de verdwijing van de Amerikaanse Nathalee Holloway op Aruba, vijf jaar geleden.

Lees:

Hier vertelt de redactie van Peter de Vries hoe het zit. 

Kijk hier naar de reportage van het gesprek in de Castro-Castro-gevangenis.

Directeur Castro-Castro gewipt om interview.