Aangifte tegen rapper Boef om doodsbedreiging (UPDATE)

Een Beverwijkse vrouw heeft aangifte gedaan tegen rapper en “treitervlogger” Boef. Volgens De Telegraaf beschuldigt de vrouw Boef (23) ervan haar vorig jaar onder druk te hebben gezet om een wietplantage in haar huis te kunnen exploiteren.

De kat Gijs

Uit de aangifte blijkt dat de vrouw zegt met de dood te zijn bedreigd, nadat ze weigerde nog verder mee te werken aan de plantage. Boef en een kompaan zouden na de eerste oogsten haar kat Gijs mee hebben genomen en hebben “gegijzeld”. De kat Gijs werd later zwaargewond teruggevonden langs de snelweg en bezweek uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Boefs echte naam is Soufiane Boussaadia. Onlangs zat hij twee keer kort vast.

Zonniger

In de Volkskrant verscheen gisteren een zonniger verhaal over Boef. Hij werd onlangs gearresteerd vanwege opruiing. Ten onrechte, zegt hij. ‘Ik ben geen treitervlogger. Mijn leven is lijp, dat wilde ik laten zien.’

Uit de Volkskrant:

Waarom noem je jezelf Boef?
‘Dat is wie ik ben. Gewoon Boef. Tot ik ging rappen was dat mijn levensstijl. Ik wilde miljonair worden, nu nog steeds eigenlijk. Het begon toen ik 12 was. Een vriend van me had een telefoon gestolen op de kermis, ik had hem geholpen. Op mijn 14de maakte ik mijn eerste klapper. Een paar duizend euro.

Oplossen

Rapper Boef ontkent tegenover De Telegraaf dat hij iets te maken heeft met het wiethok en de kat Gijs. Via WhatsApp:

Ik weet niet waar dit over gaat of wie je bedoelt. Maar ik ga niet in op negativiteit. Als mensen mij beschuldigen van dingen moet je naar de politie gaan en het hun laten oplossen.