Aangifte tegen ex-voorzitter OR politie (UPDATE)

De korpschef van de Nationale Politie doet aangifte tegen de ex-voorzitter van de centrale ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie. Het oriënterende onderzoek naar de uitgaven van de COR hebben vermoedens van strafbare feiten opgeleverd. Een strafrechtelijk onderzoek naar deze Frank Giltay kan pijnlijk worden voor de politietop.

Ander onderzoek

Een team van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten onderzocht de activiteiten van oud-voorzitter van de raad Frank Giltay (foto links). Er zou ook een ondernemer uit Almere in beeld zijn bij de vermoedelijke strafbare feiten. Dat is een horecaondernemer in Almere in wiens bedrijf onder verantwoordelijkheid van Giltay voor tonnen aan euro’s aan feesten, eten en drinken zou zijn uitgegeven door de COR. Het onderzoek is nog niet voltooid. Er loopt nog een separaat ander intern onderzoek naar Giltay en enkele collega’s bij de politie.

Korpschef Erik Akerboom:

In de onderzoeken zijn onregelmatigheden geconstateerd in de verantwoording van de bestedingen van de COR. Deze onregelmatigheden hebben ook bij mij het vermoeden van strafbare feiten gewekt.

Pikant

De aangifte is zeer pikant omdat Frank Giltay gold als een vertrouweling van de eerste chef van de Nationale Politie, Gerard Bouman. Giltay heeft Bouman bijgestaan om de hervorming van de regiokorpsen tot Nationale Politie van de grond te krijgen.

Hier voorgaande berichten over de vermoedelijke fraude bij de COR:

‘Fraude rond ondernemingsraad politie’

Omstreden voorzitter COR-politie stapt op

Is er een nieuw schandaal bij de politie?