Aanhouding agent om schending ambtsgeheim

De politie heeft maandagochtend in Eindhoven een 45-jarige politieagent aangehouden op verdenking van schending ambtsgeheim. Daarnaast zijn in de zaak twee mannen van 41, en 53 jaar aangehouden. Aldus het Openbaar Ministerie in Den Bosch.

Vuurwapenbezit

De 41-jarige man en de 53-jarige man worden verdacht van vuurwapenbezit en uitlokking van schending van het ambtsgeheim. De 45-jarige man is een politieagent uit Eindhoven, hij wordt verdacht van het schenden van zijn ambtsgeheim. De onderlinge verbanden tussen de drie aangehouden verdachten worden op dit moment nader onderzocht.

De woningen van de verdachten worden doorzocht. Alle drie de verdachten zitten in voorarrest en mogen vanwege de aan hen opgelegde beperkingen alleen contact hebben met een advocaat. In het belang van het onderzoek wil het Openbaar Ministerie op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan.

Geen verband

Uit het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Bosch is niet gebleken dat er een verband is met het onderzoek naar de 28-jarige agent van de Landelijke Eenheid die sinds 29 september vast zit. In tegenstelling tot dat onderzoek is in deze zaak niet gebleken van het lekken van informatie uit lopende strafrechtelijke onderzoeken.

Zie ook:

‘”Politiemol” had geen vertrouwensfunctie’ (UPDATE)

‘Lekkende agent was eerst nieuwsfotograaf’