Aanhouding en ravage na plofkraak in Utrecht (UPDATE)

Bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht is vrijdagohtend omstreeks 06.00 een plofkraak op een geldautomaat van de Rabobank gepleegd. Bewoners werden rond die tijd opgeschrikt door een enorme knal. De politie meldt dat er een verdachte is aangehouden en is nog op zoek naar andere betrokkenen.

Volgens RTV Utrecht heeft het filiaal van de Rabobank grote schade. De voorgevel ligt eruit en de achterkant van het gebouw is ontzet. Het dak is deels ingestort. De ruiten van omliggende panden zijn aan diggelen.

Scooter

Aan de nabijgelegen Dommeringdreef ligt een scooter op straat. De plek is afgezet met politielinten en er zijn agenten ter plaatse. Het winkelcentrum zelf is ook afgezet. Er vindt onderzoek plaats, onder andere naar mogelijk achtergebleven explosieven.

De verdachte die werd aangehouden zat achter op een scooter die vlak na de plofkraak door de politie werd klemgereden. De bestuurder van de scooter wist alsnog te ontkomen. Ook een andere scooter die mogelijk bij de plofkraak betrokken was, wist te ontkomen.