Aanhouding na homo-mishandeling

De politie in Arnhem heeft twee verdachten aangehouden, na de ernstige mishandeling van een homoseksueel stel in de nacht van zaterdag op zondag. De slachtoffers zeggen vandaag op Facebook dat het om een “hate-crime” ging.

Tanden uit mond

Twee jonge mannen, van 31 en 35 jaar, liepen om vier uur ’s nachts hand in hand over de Nelson Mandelaburg in Arnhem, toen een groep van zes tot acht jongeren voorbij kwam fietsen. Volgens de slachtoffers begonnen de jongens hen uit te schelden. In de ruzie die daarna ontstond zou een van de twee homoseksuele mannen zijn tanden uit zijn mond zijn geslagen met een betonschaar. Op Facebook geven zij vandaag aan dat het om ‘een hate crime door een groep Marokkaanse jongens’ ging. De man die werd mishandeld met de betonschaar, heeft een ingescheurde lip en mist vier voortanden.

Geaardheid reden van ruzie

Twee verdachten van 14 en 16 jaar zijn inmiddels aangehouden. De politie is nu op zoek naar getuigen van de gebeurtenis, en informatie over de groep jongens, die ze zelf omschrijft als ‘lichtgetint’. Ook is ze op zoek naar camerabeelden van het voorval. De politie biedt de slachtoffers ondersteuning via haar hulpgroep ‘Roze in blauw’, omdat ze vermoedt dat de geaardheid van de mannen de reden was van het ontstaan van de ruzie, en de mishandeling.