Aanhouding in Amsterdamse ochtendspits om wapens

Dinsdagochtend heeft de politie rond 09.00 in Amsterdam-Oost drie mensen in een auto aangehouden. Dat gebeurde nadat de politie een melding kreeg over de aanwezigheid van een vuurwapen in een auto met Frans kenteken.

Ring A10

Deze auto met Frans kenteken zou op de A2 rijden, in de richting van Amsterdam. Meerdere eenheden van de politie Amsterdam gingen op zoek. De gezochte auto werd gesignaleerd op de Gooiseweg, dat is weg van het Amstel Station naar de Ring A10 en de Bijlmer.

Files

Als de politie informatie heeft dat er een vuurwapen in een voertuig aanwezig is dan volgt ze bij arrestatie de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV). Daarbij worden de inzittenden met instructies “uit de auto gepraat”. De verdachten moeten dan op de grond gaan liggen en worden daarna gefouilleerd en aangehouden.

Het overige verkeer werd tijdens de arrestatie op afstand stilgezet door andere politie-eenheden. Hierdoor ontstond een file op de Gooiseweg en de Ringweg A10. De inzittenden van het voertuig waren drie mannen met de Franse nationaliteit. In het voertuig is een vuurwapen en een boksbeugel aangetroffen. De drie zijn aangehouden.