Aanhouding in oude verdwijningszaak

In de zaak rond Deborah Rosiek, die in 2003 in Amsterdam verdween, is een 47-jarige man uit Leidschendam opgepakt. Rosiek, destijds 39, was zwanger van een tweeling en verdween toen ze niet kwam opdagen bij een afspraak bij het ziekenhuis.

Er zijn meerdere zoekacties geweest, maar haar lichaam is nooit gevonden. De man die nu in de zaak is opgepakt, is vorige week aangehouden. De politie kwam hem op het spoor door nieuwe informatie. Het dna dat in de zaak werd gevonden, wordt opnieuw onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.

Minnaar werd vrijgesproken

In 2008 werd Hans P. vrijgesproken van moord of doodslag. P. had een vriendin en een dochtertje, maar ging vreemd met Rosiek. De dag voor Rosiek de afspraak in het ziekenhuis had, werd ze voor het laatst gezien toen P. haar kwam ophalen.

P. en Rosiek hadden ruzie over een 85.000 gulden die de twee samen hadden gestolen. Rosiek zou haar deel van het geld niet krijgen, en dreigde haar relatie met P. bekend te maken aan P.’s vriendin. Op cassettebandjes waarop de ruzie is opgenomen, dreigde P. Rosiek te vermoorden.

15.000 euro tipgeld

In de kelderbox van de oude woning van P. werden drie bloedsporen van Rosiek gevonden. De rechtbank vond dat te weinig bewijs om P. te veroordelen, en sprak hem vrij. Het is niet duidelijk of er een relatie is tussen de nieuwe arrestatie en P. Er staat nog altijd 15.000 euro voor de gouden tip in de zaak