Aanhouding in zaak Albanese broers

Er is donderdag een 26-jarige Albanees aangehouden die verdachte is van betrokkenheid de schietpartij waarbij vorige week in Rotterdam twee mannen van Albanese komaf omkwamen in Rotterdam-IJsselmonde. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Gewond

De twee doden zijn broers en zijn ook van Albanese afkomst. Ze waren 25 en 29 jaar. De verdachte werd vorige week donderdag na het schietincident aan de Bovenstraat in Rotterdam gewond gevonden op de Kasteelweg, even verderop. De politie denkt dat de aanleiding van het schietincident ligt in het criminele circuit ligt.

Broers

De twee slachtoffers zijn Florenc en Glevis Tola. Dat meldt RTV Rijnmond op basis van berichten in de Albanese media. De Nederlandse politie heeft geen mededelingen over de identiteit van de slachtoffers gedaan, maar zei eerder dat het waarschijnlijk gaat om een conflict in het criminele circuit. Of er nog meer verdachten betrokken zijn is nog niet helder.

Elbasan

De twee slachtoffers werden vorige week na een melding van een schietpartij in een woning in IJsselmonde gevonden. Ze waren doodgeschoten. Volgens Albanese media komen de broers uit Elbasan, de tweede stad van het land. De twee zouden onlangs hun naam hebben gewijzigd. Waarom is niet bekend. Ook is onduidelijk wanneer ze in Nederland terecht zijn gekomen: Glevis werd voor het laatst in België gezien, Florenc in Oostenrijk.