Aanhouding in zaak verdronken Brit

De recherche heeft vrijdag in Rotterdam in de zaak van de op 25 januari verdronken Brit Richard Cole een aanhouding verricht. Deze Brit verdronk in het water van de Amsterdamse Herengracht nadat hij door een groep mannen werd beroofd.

De politie zegt dat onderzoek naar andere verdachten nog in volle gang is. De politie is ook nog op zoek naar de taxichauffeur die die nacht bij Cole is gestopt. De 23-jarige verdachte is na de aanhouding om 18.30 in verzekering gesteld ten behoeve van het onderzoek.

Gsm

De rechercheurs vermoeden dat Cole’s gsm is gestolen enkele minuten voordat hij te water raakte. Cole was erg dronken nadat hij een kroeg op het Thorbeckeplein had verlaten. Zijn stoffelijk overschot na de inzet van specialistisch speurhonden op 1 februari door duikers aangetroffen. Uit camera-opnamen blijkt dat hij is beroofd op de hoek Thorbeckeplein/Herengracht. Na te zijn beroofd kroop hij over straat. Er reed een taxi langs een halve minuut contact had en daarna richting van de Vijzelstraat wegreed. Korte tijd later rolde Richard Cole het water in van de Herengracht.

De politie heeft beelden verspreid van de verdachten.