‘Tenniscoach verdacht in moordzaak Everink’

De man die vanmorgen is opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Koen Everink, is de coach van proftennisser Robin Haase, Mark de J. (29). Dat schrijft De Telegraaf. Hij zou donderdagmorgen zijn aangehouden op Schiphol.

Tip

Hij keerde terug van een tennistoernooi in Miami. De politie verdenkt de Rotterdammer van betrokkenheid bij de dood van Everink. Een woordvoerder zei tegen De Telegraaf dat de verdachte al eerder in beeld was maar dat er nu meer bewijsmateriaal voor diens betrokkenheid zou zijn. De aanhouding is volgens de krant het gevolg van een gerichte tip.

23.15

De tip bracht het onderzoek afgelopen week in een stroomversnelling. Welke rol de verdachte volgens de politie speelde is onbekend. Naar het zich laat aanzien hebben de dader of daders zich via een openstaande keukendeur toegang tot de woning verschaft, nadat rond 23.15 bezoek bij Everink weg was gegaan.

Porsche

De zakenman zou zich vergeefs tegen messteken hebben verweerd. Het grote aantal messteken leidde waarschijnlijk tot zijn overlijden. Deze toedracht is opvallend omdat inbrekers doorgaans niet zo vroeg op de avond toeslaan in een woning waar mensen aanwezig zijn. De daders hebben vrijwel niets van waarde meegenomen en Everink’s Porsche Cayennne van Everink laten staan.