Aanhouding moordzaak IJmuiden

De politie heeft donderdag een 24-jarige man uit IJmuiden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 20-jarig meisje uit IJmuiden dat op 4 augustus 2012 levenloos werd aangetroffen in de bosjes langs de Heerenduinweg. Roxanna Themmen was door geweld om het leven gebracht. Direct na de vondst van haar lichaam werd een grootschalig onderzoek gestart door de politie, onder meer in haar woning, waar ook de verdachte D.U. woont.

Bij die zoeking zijn diverse goederen in beslag genomen en door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht. Ook heeft de politie in de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan in de (sociale) omgeving van het slachtoffer. De onderzoeksbevindingen gaven aanleiding om nog een keer in de woning te gaan zoeken.

Rechercheurs en experts van het NFI zullen vanaf vrijdag 18 januari een onderzoek doen in de woning waar het meisje voor haar overlijden woonde. Dit zal vermoedelijke enkele dagen in beslag nemen. De verdachte zit in alle beperkingen wat betekent dat hij enkel contact mag hebben met zijn advocaat. Mede om die reden zal de politie de komende dagen zeer terughoudend zijn met het geven van aanvullende informatie.