Aanhouding na tientallen branden in Hoogeveen

De politie heeft maandagochtend een 39-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen. Sinds eind mei 2015 zijn in Hoogeveen twintig brandstichtingen geweest. De verdachte kan in verband worden gebracht met een deel hiervan.

60 branden

De man wordt de komende dagen verhoord. Een rechercheteam doet al langere tijd onderzoek naar de brandstichtingen in Hoogeveen. Sinds eind mei waren daar twintig brandstichtingen. Sinds april 2013 zijn er ruim 60 verdachte branden geweest. De politie houdt er sterk rekening mee dat er meerdere brandstichters actief zijn. Daarom is het onderzoek opgedeeld in verschillende deelonderzoeken. De aanhouding van deze verdachte heeft betrekking op één van die deelonderzoeken. De politie is de Hoogevener op het spoor gekomen dankzij toezicht en rechercheonderzoek.

Auto

Mogelijk is een brand in de nacht van zondag op maandag door de verdachte aangestoken. Een auto aan de Asterstraat brandde volledig uit. Het was de derde keer dat er afgelopen weekend brand was in Hoogeveen. Zo woedde er vrijdagnacht brand in twee garages aan het Lage Holt en werd zaterdag rond half elf aan de Bentincksdijk een gestolen fietskar in brand gestoken. De branden zijn vooral in auto’s, aanhangwagens, containers en afval. Ook ging een caravan in vlammen op.