Aanhouding in Nederland voor moord Wiels

Op verzoek van het Openbaar Ministerie van Curaçao heeft de Nederlandse politie een verdachte aangehouden in de moordzaak Helmin Wiels (foto). Elvis, ‘het monster’, Kuwas is als schutter veroordeeld tot levenslang, maar de opdrachtgevers voor de moord op de politicus zijn nog niet gepakt. 

Wiels, populair politicus op Curaçao, werd in mei 2013 doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen op het Caribische eiland. Onder de naam Maximus doet de politie onderzoek naar de opdrachtgevers en financiers van de moord.

Loterijkoning

De politie heeft wel enkele vermoedelijke opdrachtgevers en financiers voor de moord in het vizier. De eerste is oud-minister van Financiën George Jamaloodin. De tweede is loterijkoning Robbie dos Santos (foto), die eerder dit jaar werd veroordeeld voor belastingontduiking, valsheid in geschrifte en witwassen.

De derde verdachte is Burney ‘Nini’ Fonseca, die banden zou hebben met de No Limit Soldiers uit Koraal Specht.

Man of vrouw

Guillano Schoop, woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Willemstad, wil niet veel over de aanhouding kwijt. Tegenover het Caribisch Netwerk zegt hij: “De man of vrouw moet gehoord worden in de komende dagen. Dat gebeurt in Nederland. We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen.”

Minister van Justitie, Nelson Navarro, denkt dat het onderzoek naar de opdrachtgevers en financiers van de moord op Wiels binnen een half jaar kan worden afgerond.