Aanhouding om hinderen politieachtervolging

De politie in Amsterdam heeft afgelopen nacht twee Amsterdammers van 26 en 29 jaar aangehouden nadat ze volgens de politie de achtervolging van een gestolen auto ernstig hinderden. Aan het begin van de nacht was er een inbraak in een kantoorpand aan de Alberdingk Thijmstraat.

Sleutel

Daar werd de sleutel van een VW Golf buitgemaakt en vervolgens werd die auto gestolen. Rond 02.00 zagen agenten een paar straten verderop de gestolen Volkswagen rijden, op de Jacob van Lennepkade. Bij de achtervolging van de gestolen auto sneed de bestuurder van een Renault de politieauto tot twee keer af en ging er langzaam voorrijden. Hierdoor kon de bestuurder van de gestolen Golf wegrijden bij de politieauto.

Belemmeren

Even later is deze bestuurder van de gestolen auto door andere agenten in de Van Slingelandtstraat tot stoppen gedwongen en, ondanks dat hij te voet probeerde te vluchten, aangehouden. De twee inzittenden van de Renault zijn eveneens aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar hun rol. Tegen hen zal in ieder geval proces-verbaal worden opgemaakt voor het beletten en belemmeren van de politietaak.