Aanhouding in ontvoeringszaak Breda (VIDEO)

De politie heeft dinsdag in Chaam een 50-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij is verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering van Gino Heering (18) uit Sprundel en Rien de Koning (42) uit Schoondijke uit een garagebedrijf in Breda.

Arrestatieteam

De politie zegt het huis te hebben doorzocht. Wat daar is aangetroffen wil de politie in het belang van het onderzoek niet melden. Een arrestatieteam ging dinsdag rond 15.30 de woning binnen. In de omgeving werd de verdachte direct aan gehouden. Hij is mogelijk betrokken geweest bij de ontvoering.

Senol Tuna

De verdachte is volgens BN/De Stem Alex B., een bekende van de politie. Hij zou verbonden zijn geweest aan de in afpersing en ontvoeringen gespecialiseerde “Juliet-bende”. In 2006 is hij gearresteerd op verdenking van ontvoering van een zakenman uit Oosterhout. In 2012 zocht de politie in zijn woning naar (dna)sporen van de geliquideerde Amsterdamse crimineel Senol Tuna.

Meerdere aanhoudingen

De woning is onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. De recherche sluit meerdere aanhoudingen op korte termijn niet uit in dit onderzoek. De twee mannen werden op 29 december 2015 ontvoerd bij een garagebedrijf in Breda en doken op 1 januari 2016 weer op in Ulicoten. Een rechercheteam doet nog steeds onderzoek naar de zaak.

Zie ook:

Eigenaar garage gaf ontvoerders voorrang

Ontvoerde Brabanders weer terecht