Aanhouding op helikopter-vliegveld ging vlotjes

De aanhouding van criminelen die volgens de politie woensdagmiddag op Kempen Airport in Budel een helikopter wilden kapen om iemand te bevrijden in de gevangenis van Roermond ging zonder slag of stoot. Dat bericht het Brabants Dagblad. De politie had het vliegveld vooraf gebeld en geïnformeerd.

10.00

Het arrestatieteam arriveerde al ’s ochtends om 10.00, vertelde de beheerder van het vliegveld aan de krant. De verdachten hadden een heli gereserveerd. Achter de balie werd een politieman geplaatst die zich voordeed als vliegveldmedewerker. Het arrestatieteam installeerde zich in de buurt van de te huren helikopter waarmee de verdachten kennelijk naar Roermond wilden vliegen. In de heli is plaats voor drie passagiers en bagage.

Onder controle

De Amsterdamse criminelen verschenen rond 13.30. De vliegveldbeheerder weet niet of ze met een BMW of Audi waren. Niemand van het vliegveld heeft iets gemeld van de actie die volgde. Om 13.50 was de zaak onder controle en een onbekend aantal verdachten is aangehouden.

De politie heeft niet bekend hoeveel mensen er bij de acties van woensdagmiddag zijn aangehouden. Eén verdachte is doodgeschoten.

Zie ook:

Politie: ontsnapping met helikopter verijdeld (UPDATE4)

Politie schiet verdachte dood bij achtervolging (UPDATE7)