Aanhouding na ramkraak Amsterdam

In Amsterdam-Oost was er in de nacht van maandag op dinsdag een ramkraak bij een supermarkt aan de Spaklerweg. De ramkrakers reden rond 04.15 met een auto tegen de pui. Ze gingen via de vernielde toegangsdeur naar binnen en laadden buit in de auto.

Mazda

Vervolgens sloegen ze op de vlucht. Eén van hen stapte op een scooter, de anderen vertrokken in de auto. Getuigen zagen het gebeuren en belden de politie. Verschillende politie-eenheden zochten in de omgeving naar de ramkrakers. Agenten zagen de verdachte op een scooter rijden en na een korte achtervolging hielden zij een 18-jarige Amsterdammer aan.

De verdachten in de auto wisten te ontkomen. Waarschijnlijk vluchtten zij via het fietspad in de richting van de Arena. De dieven gebruikten bij de ramkraak een kleine, grijze Mazda en gebruikten deze auto ook als vluchtauto.

Tolbert

In het Groningse Tolbert doet de politie onderzoek naar een plofkraak aan de Oldebertweg. Dat incident vond ook plaats in de nacht van maandag op dinsdag. De meldkamer Noord-Nederland kreeg maandagnacht rond 02.45 meldingen van omwonenden dat er een knal was geweest bij een pinautomaat. Bij aankomst van de politie bleek dat er een plofkraak had plaatsgevonden. De automaat was zwaar beschadigd geraakt. Van verdachten was op dat moment geen spoor meer. Het is nog onduidelijk of er iets buit is gemaakt. Het gaat om een automaat die in een losstaand gebouwtje is geplaatst.