Aanhouding voor 8 jaar oude moordzaak

De politie heeft maandagmorgen in haar woning een 28-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 41-jarige Derk Kiers (foto) uit Wildervank.

Het stoffelijk overschot van Derk Kiers (41) werd op 3 januari 2011 aangetroffen in zijn woning. Hij was in zijn hals gestoken. De muren en de vloer van het huis waren besmeurd met bloed.

Twee honden

De enigszins zonderlinge Kiers woonde alleen met twee honden (een bouvier en een flatcoated retriever) in het huis aan de Sportterreinstraat. Het slachtoffer had geen vaste baan en had wat bijverdiensten van rommelmarkten. Ook deed hij klusjes voor kringloopwinkels. Hij leefde vooral van een wajong-uitkering en zat in de schuldsanering.

Coldcase-kalender

In de loop der tijd werden 3 verdachten aangehouden. Ze werden allemaal weer vrij gelaten. In 2017 stond de zaak van Kiers op de coldcase-kalender. De politie heeft maandag gemeld dat de aanhouding van de 28-jarige verdachte niet gerelateerd is aan die kalender. Vorig jaar ontving de politie nieuwe informatie over de dood van Kiers. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de vrouw uit Stadskanaal. De politie wil niet zeggen om welke informatie het gaat.