Aanhouding voor dodelijke schietpartij Enschede

De Duitse politie heeft vrijdag een 39-jarige man uit Enschede gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij, waarbij de 25-jarige Shadi Saker (foto) om het leven kwam. Saker werd op 26 januari van dit jaar doodgeschoten terwijl hij in zijn auto zat op de Brinkstraat in Enschede. 

Detmold

Politieonderzoek leidde tot informatie waaruit bleek dat een verdachte mogelijk in Duitsland verbleef. Hierop werd samenwerking gezocht met de Duitse politie. Die startte een onderzoek om de verblijfplaats van de verdachte te achterhalen. Met succes, want op vrijdag 20 april kon de 39-jarige verdachte worden aangehouden in een auto in Detmold, tijdens een geplande actie waar ook Nederlandse rechercheurs bij betrokken waren. De 39-jarige zit vast in afwachting van uitlevering naar Nederland. Waar de man precies van verdacht wordt is nog niet bekend gemaakt.

Vrouw

Eind januari werd ook al een 39-jarige vrouw aangehouden. Zij is inmiddels weer op vrije voeten, maar is volgens de politie nog wel verdachte in de zaak.