Aanhouding voor liquidatie Martin Kok (UPDATE)

Een 24-jarige Utrechter is gearresteerd voor betrokkenheid bij de liquidatie van Martin Kok (49), op 8 december 2016. De man is aangehouden in zijn cel in de gevangenis in Alphen a/d Rijn, waar hij gedetineerd zit voor een ander misdrijf. 

De verdachte was al op de radar van het onderzoeksteam, voordat de verklaringen van kroongetuige Nabil B. bekend werden. Volgens De Telegraaf is de verdachte Zacharias A.

Op zijn populaire misdaadblog Vlinderscrime publiceerde Kok ongecensureerd allerlei berichten. Soms waren het geruchten, soms had hij ook echte primeurs. Maar met zijn Vlinderscrime haalde hij de woede op de hals van menig crimineel.

Ridouan Taghi

Martin Kok was ook de eerste die over Ridouan Taghi (40) uit Vianen publiceerde, inclusief foto zonder balk. Taghi spande een proces tegen Kok aan vanwege zijn publicaties, maar Kok beschouwde het vonnis als een overwinning. Taghi staat inmiddels op de Nationale Opsporingslijst, na verklaringen van de nieuwe kroongetuige Nabil B.

Verschillende aanslagen

Martin Kok werd op de late avond van 8 december doodgeschoten op de parkeerplaats van seksclub Boccaccio in Laren. Hij zat in de auto van zijn vader. Achterin de metallic Volkswagen Polo lag een kinderfietsje van zijn 4-jarige zoontje en een kerstboom. Kok was eerder die dag al aan en aanslag ontsnapt toen hij samen met een zakenpartner Hotel Citizin M. in Amsterdam uitliep. Hij was zich er niet van bewust dat een jongen achter hem aan kwam rennen met een getrokken pistool. Het vuurwapen ging echter niet af.

Eerder werd er ook al een bom onder de auto van Kok gevonden, die geparkeerd stond bij restaurant Het Kalfje. Daarvoor werd Anouar B., alias Zwart Kat opgepakt. Die werd later echter weer vrij gelaten. Anouar B. zit nu vast in Marokko waar hij verdacht wordt van een vergisliquidatie in Marrakech.

Kok’s huis en auto werden ook al eens beschoten. Daarvoor zijn 2 mannen veroordeeld: Soufiane O. en Younes A.

Laconiek

Martin Kok ging laconiek om met alle dreiging. ‘Het leven is geen wedstrijd in wie het oudste wordt’ zei hij.

De nabestaanden van Kok zijn vanochtend vroeg op de hoogte gesteld van de arrestatie. Ze hopen dat de dader nu gepakt is.

Vorig jaar verscheen een boek over het leven van Martin Kok: Kokkie – Het turbulente leven end e aangekondigde dood van Martin Kok. Het stond weken lang in de bestsellerlijsten.

Op de foto boven Martin Kok bij Boccaccio, op de avond dat hij werd doodgeschoten.