Aanhouding voor liquidatie Mustafa Ates

De politie heeft vanochtend in Pijnacker een 47-jarige man uit Delft aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Mustafa Ates (foto). Het stoffelijk overschot van Ates, ook wel Moes Beton genoemd, werd vorig jaar juli gevonden bij een parkeerplaats aan de rand van Rijswijk. 

Het is niet precies duidelijk welke rol de verdachte heeft gespeeld bij de moord op de 50-jarige Ates.

Andere plek

Moes Beton werd vrijdag 21 juli voor het laatst gezien toen hij op de Schiedamseweg in Vlaardingen in een witte personenauto stapte. De volgende dag werd zijn lichaam gevonden. De politie vermoedt dat Ates op een andere plek om het leven is gebracht, waarschijnlijk in een van de 2 appartementen die door de Vlaardinger werden gehuurd. De ruimtes bleken helemaal ontruimd en schoongemaakt toen de politie daar naar binnen ging.

Zeki Yumusak

Het lijkt er op dat de moord op Mustafa Ates verband houdt met de liquidatie van een andere Turkse Nederlander: Zeki Yumusak. Volgens De Telegraaf zou Ates zich hebben beziggehouden met het bouwen van verborgen ruimtes om geld en drugs in te verstoppen en zou uit een van die ruimtes heroïne zijn gestolen.