Aanhouding voor moord in Marum

De politie heeft woensdagavond een 35-jarige man uit Zwolle aangehouden die betrokken zou zijn bij de moord op Jan Elzinga (foto) in Marum. Dat meldt de politie vrijdag. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Elzinga werd in juli vroeg in de morgen neergeschoten toen hij zijn dagelijkse baantjes in het zwembad ging trekken. Al snel werd duidelijk dat het om een gerichte actie ging, omdat de vermoedelijke vluchtauto in de dagen voor de moord al in Marum was geweest.

Het slachtoffer was geen bekende van de politie en getuigenverhoren of zoektochten naar sporen in het riool langs de vermoedelijke vluchtweg van de dader, leverden niks op. Eerder deze maand bleek echter dat de vriendin van Elzinga zich bij de politie had gemeld om over haar vriend te praten. Hij zou zich in de maanden voor zijn dood raar hebben gedragen en hij beschikte over grote sommen geld. Ook vond de politie enkele verstopte pre paid-telefoons in de schuur van Elzinga.

De verdachte is volgens de politie opgepakt na ‘gedegen recherchewerk’. Wat de rol van de man in de liquidatie precies is, is niet duidelijk. Ook wil de politie niet kwijt of het om een bekende van Elzinga gaat.