Tweede aanhouding moord Run en Opentij (UPDATE)

Vrijdag is een tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Mary Run en Henk Opentij in november 1997. Maandag hield de politie al een 35-jarige man aan. Volgens het Openbaar Ministerie is er dna van die man aangetroffen in een spoor dat op de plaats delict is gevonden. De nieuwe verdachte is een 34-jarige Amsterdammer een vriend van de 35-jarige.

De aangehouden man zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Daarom doet het OM verder geen mededelingen over deze zaak. Het zou volgens De Telegraaf gaan om kickbokser Melvin R., die in de buurt woonde.

Henk Opentij (79) en Mary Run (73) zijn in november 1997 in hun woning in Amsterdam-Noord op bijzonder gruwelijke wijze om het leven gebracht door één of twee personen die de slachtoffers in hun huis hadden binnengelaten. De twee zijn met messen ernstig toegetakeld terwijl er nauwelijks kostbaarheden of geld waren meegenomen. De zaak heeft veel publiciteit gehad en er zijn verschillende verdachten in beeld geweest wiens dna niet overeen kwam met dat van de dader.

Begin november komt Crimesite met het boek: Cold Cases. Daarin meer aandacht voor de zaak van Henk Opentij en Mary Run en nog twaalf andere indrukwekkende moordzaken die onopgelost zijn. 

Lees ook:

Doorbraak moordzaak Amsterdam-Noord

Geen dna-match: Opentij-verdachte Chili vrij

‘Desnoods naar Chili voor DNA verdachte’