Aanhouding voor partij drugs waarbij mogelijk vermiste Mohamed Anaya was betrokken

De politie heeft maandagmorgen een 27-jarige Rotterdammer aangehouden in zijn woning. De man zou betrokken zijn bij de invoer van een grote hoeveelheid drugs, die begin juni in Rotterdam werd onderschept.  Ook de sinds 14 juni vermiste Mohamed Anaya was mogelijk bij deze lading drugs betrokken, zo laat de politie weten.

De politie kwam de vanmorgen aangehouden man op het spoor via contacten die hij heeft in de Rotterdamse haven. In de woning van de verdachte werd een ‘aanzienlijk geldbedrag’ gevonden aldus de politie.

Verschillende onderscheppingen begin juni

Het Openbaar Ministerie heeft in juni bekend gemaakt dat er eerder die maand verschillende onderscheppingen van drugs hebben plaatsgevonden: op dinsdag 4 juni werden 2 partijen gevonden van 20 en 66 kilo cocaïne; 2 dagen later vond de Douane 720 kilo coke in een koelcontainer met bananen afkomstig uit Ecuador. Die vangst werd op 16 juni bekend gemaakt. Op 7 juni tenslotte werd nog een partij cocaïne ontdekt, onder de motor van een koelcontainer alweer met een lading bananen uit Ecuador. Voor deze laatste invoer werden in de nacht van maandag op dinsdag 12 juni 2 verdachten aangehouden, die de drugs zouden hebben willen uithalen. De politie wil niet laten weten bij welke partij de vandaag aangehouden verdachte en mogelijk dus ook Mohamed Anaya betrokken zouden zijn geweest.

Scenario

Eerder meldde het AD dat Mohamed Anaya actief was als uithaler in de Rotterdamse haven. Volgens de krant moet er serieus rekening gehouden worden met een scenario waarbij Anaya verantwoordelijk wordt gehouden voor de verdwijning van een partij cocaïne. De krant schrijft dat justitie die partij heeft onderschept, maar de vangst niet bekend heeft gemaakt.

In de zaak van Anaya heeft het Openbaar Ministerie inmiddels 10.000 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip.