Aanhouding Waalre na anonieme tip

De verdachte die vorige week werd opgepakt voor de aanslag op het gemeentehuis van Waalre is gearresteerd na een anonieme tip. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De 32-jarige verdachte werd een dag na zijn arrestatie weer vrijgelaten. Volgens advocaat Bert de Rooij viel de politie met groot machtsvertoon de woning van zijn cliënt binnen. Hij zet vraagtekens bij de actie.

In de straat van de arrestant stonden verschillende politiebussen. Daardoor weet heel Waalre wie de verdachte is. In de kroeg zou hij aangesproken zijn met ‘Hé, brandstichter’, schrijft het ED. Bij de inval in het huis van de verdachte zouden zeker acht agenten schreeuwend zijn huis zijn binnen gekomen, zegt advocaat De Rooij.

‘Een anonieme tip op zichzelf is voor mij onvoldoende om iemand met zoveel machtsvertoon van zijn bed te lichten. Je moet ook wat te vragen hebben’, aldus De Rooij in het ED. De Waalrenaar werd anderhalf uur verhoord, volgens zijn advocaat ‘niet serieus’.

Het huis van de man, die nog altijd als verdachte wordt beschouwd, is volgens de advocaat niet doorzocht. Ook zou er niet naar zijn telefoon zijn gekeken. De politie zegt in de krant dat het een ‘normale inzet voor een normale aanhouding als deze’ was.

In oktober meldde de NOS dat het OM weet wie er vermoedelijk achter de aanslag zitten, maar had het grote moeite om het bewijs rond te krijgen. De verdachten zouden woonwagenbewoners zijn. De man die is aangehouden woont niet op het kamp, maar kent er wel enkele mensen.

Maandag worden in het opsporingsprogramma Bureau Brabant bewakingsbeelden getoond die zijn gemaakt vlak voor de aanslag. Burgemeester Henri de Wijkerslooth zei eerder dat op de bewakingsbeelden alleen een silhouet van de daders te zien is.

Lees ook:

Aanslag op gemeentehuis Waalre

Auto’s aanslag Waalre klaargezet

‘OM kent daders aanslag Waalre’

Aanhouding aanslag Waalre