Aanhouding woningovervallers Rotterdam (VIDEO)

De politie Rotterdam district Oost heeft vrijdagmiddag een filmpje online gezet waarin te zien is hoe zij drie zeer jonge woningovervallers achtervolgt en arresteert. Eén van de drie is inmiddels veroordeeld tot een jaar jeugddetentie, de andere twee moeten nog voorkomen. Beelden na de break.

14 jaar

De verdachten zijn kinderen van 14 tot 15 jaar oud. Op Facebook legt een betrokken agent de gehele gebeurtenis en legt uit wat de dilemma’s zijn en hoe snel de keuzes moeten worden gemaakt tijdens een achtervolging als deze: ‘Ondanks het feit dat ik in deze situatie de bevoegdheid heb om mijn vuurwapen te gebruiken om de verdachte aan te houden verdient het niet de schoonheidsprijs om op een kind te schieten. Kortom een moreel dilemma. Wat is juist om te doen?!’

Intensief

District-Oost publiceert vaker video’s over het politiewerk. De reportages bieden een aardig inkijkje in de loop van de gebeurtenissen tijdens spoedmeldingen. Het laat prima zien hoe moeilijk politiewerk soms kan zijn. Rotterdam-Oost is één van de weinige politieafdelingen die zo intensief op de sociale media zijn werk toont. Waarbij aangetekend moet worden dat als er te hardhandig is opgetreden, de beelden Youtube wel niet zullen halen. Daar zijn dan de beelden van het publiek weer goed voor.

Op het Youtube-kanaal schrijft de politie er overigens altijd netjes bij dat ‘betrokken verdachten in dit filmpje zijn onschuldig totdat het tegendeel bewezen is’.