Aanhoudingen zaak Anthony Fernandes

Een arrestatieteam van de politie Rotterdam heeft woensdagochtend een 21-jarige man in Schiedam aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij aan de Westkousdijk op 5 mei 2012, waarbij Anthony Fernandes om het leven kwam. Ook is er woensdag een 34-jarige man in Rotterdam aangehouden in deze zaak.

De 22-jarige Rotterdamse rapper Anthony Fernandes is in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 mei vlakbij zijn huis in Rotterdam doodgeschoten.

Uit onderzoek is gebleken dat Anthony die bewuste nacht rond 00.30 uur de woning van een kennis aan de Korffmakerstraat verliet en met twee vrienden naar de Mac Donalds aan de Schiedamseweg is gelopen. Uit camerabeelden blijkt dat zij hier kort binnen zijn geweest.

Ongeveer een half uur later werd Anthony opgewacht door mannen met bivakmutsen die hem doodschoten. De schietpartij was vlakbij de woning van Fernandes. Vlak nadat hij met enkele vrienden uit een auto was gestapt openden de onbekenden het vuur.

Het Arrestatieteam hield de 21-jarige verdachte woensdagochtend aan in zijn woning in Schiedam. In een woning in Rotterdam werd een 34-jarige man aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar een politiebureau en worden nader verhoord.

Lees ook:

Getuigen gezocht zaak Anthony Fernandes

Moord rapper lijkt afrekening