Aanhoudingen in Eindhovense liquidatiezaak (UPDATE)

De man die dinsdagmorgen werd opgepakt in het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg uit Best, is de 44-jarige Patrick V. uit Eindhoven, aldus bronnen aan Vlinderscrime.

Arrestatieteam

De politie meldde dinsdagochtend in het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg dinsdagochtend twee verdachten te hebben aangehouden. Een 44-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Eindhoven. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord.

De 31-jarige Van der Burg is in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april 2015 doodgeschoten bij Hotel Van der Valk aan de Aalsterweg in Eindhoven. De politie zegt het tweetal in de loop van vorig jaar op het spoor te zijn gekomen. Het gaat om bekenden van elkaar. De vrouw werd kort na 08.00 aangehouden in Eindhoven. De mannelijke verdachte werd op de Turnhoutsebaan in Goirle aangehouden door een arrestatieteam van de politie. De twee zitten vast voor verder onderzoek.

Doorzoekingen

In verband met de aanhoudingen doorzoekt de politie twee bedrijfspanden in Best en een bedrijfspand in Eindhoven. Bij de doorzoekingen krijgt de politie assistentie van medewerkers van Defensie, die onder meer gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimtes. Ook worden twee woningen in Eindhoven en een woning in het Belgische Weelde doorzocht. Die laatste woning betreft een huis waar de mannelijke verdachte vaak verbleef. Om die reden krijgt de politie tijdens de doorzoeking ondersteuning van de Belgische collega’s.

Auto

De politie zegt in uitingen naar het publiek toe informatie te hebben opgevraagd over een mogelijk betrokken auto, die bijna een jaar na de moord in beslag werd genomen. Of dat inderdaad tot een spoor naar de twee verdachten heeft geleid zegt de politie er niet bij. Justitie loofde 15.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak.

Het onderzoek naar de moord op Van der Burg is nog in volle gang. De recherche richt zich nu onder meer op het verhoor van de verdachten en gaat verder met de resultaten van de doorzoekingen. Verder onderzoek moet uitwijzen wat hun mogelijke rol was.

Zie ook:

Politie linkt BMW aan liquidatie

Zoektocht naar sporen in liquidatiezaak

Tot acht jaar geëist in 144 miljoen-zaak

Moord Van der Burg op video getoond (VIDEO)