Aanhoudingen in Almeerse moordzaak (UPDATE)

In het onderzoek naar de dood van de Almeerse Esther Paul (43), die op 30 april 2017 dood werd gevonden in het water van het Veluwemeer, zijn maandag en dinsdag twee verdachten aangehouden.

Endstra

Volgens Het Parool zijn de verdachten M.J. (45) en zijn schoonzoon Q. V. Volgens de krant worden ze niet verdacht van de moord zelf.

M.J. heeft in het Amsterdamse criminele milieu een reputatie. Hij werd kort voor de liquidatie van Willem Endstra in 2004 gevraagd om zorg te dragen voor de beveiliging van Endstra maar kwam te laat. Nadien trad hij op voor diens broer Haico Endstra. Hij heeft een beveilingsbedrijf in Almere.

Beperkingen

Twee fietsers hadden het lichaam aangetroffen. Al snel bleek dat ze door geweld om het leven was gebracht. Het onderzoek is nog steeds gaande en heeft deze week geresulteerd in de aanhouding van de twee mannen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Esther Paul. De verdachten zitten vast en zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Omdat beide verdachten in beperkingen zitten wil de politie niet meer informatie geven, om het onderzoek niet te schaden. De verdachten mogen enkel contact hebben met hun advocaat.

kl

Het lichaam van Paul vertoonde sporen van ernstig geweld. Mogelijk is ze gemarteld.

De moord was wellicht een wraakactie van haar ex omdat ze haar nieuwe vriend zou hebben getipt over een geldstash bij de moeder van haar ex. Die werd overvallen en beroofd, en ook gekneveld en mishandeld.

Verdachten

Esther Paul was de ex van Almeerder Frank G. die veroordeeld is voor wiethandel. Er zijn in 2018 al aanhoudingen geweest in de zaak maar die verdachten zijn toen op vrije voeten gesteld. Deze twee waren mogelijk betrokken bij de beroving van de moeder van Frank G..

Zie ook:

‘Wraak motief moord Esther Paul’MC-leden aangehouden voor moordzaak

Dode vrouw is ex van wietcrimineel

MC-leden aangehouden voor moordzaak