Aanhoudingen in onderzoek naar gijzeling in Portugal

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vrijdag zeven mannen en één vrouw aangehouden op verdenking van gijzeling van een 24-jarige man in Portugal. Die man werd in januari van dit jaar vastgehouden en bevrijd in Portugal.

Losgeld

Op 27 januari 2021 werd in Antwerpen aangifte gedaan van de ontvoering en gijzeling van een man in Lissabon was. Hij moest familieleden contacteren met de vraag om losgeld te betalen in ruil voor zijn vrijlating. De Portugese politie heeft het slachtoffer een dag later bevrijd. Hij werd vastgehouden in een hotel in Lissabon.

SKY

Het onderzoek door de federale gerechtelijke politie in Antwerpen maakte duidelijk dat de feiten zich waarschijnlijk afspeelden binnen het criminele drugsmilieu. De recherche kende verschillende betrokkenen. Informatie uit het gerechtelijk onderzoek rond SKY ECC hebben een aantal elementen bevestigd en zorgden voor extra informatie.

De onderzoeksrechter gaf opdracht tot zeven huiszoekingen op donderdag 16 december. De verdachten zijn mannen tussen 24 en 43 jaar uit onder andere Borgerhout, Deurne, Borsbeek en Brasschaat en een vrouw van 25 uit Borgerhout. Het onderzoek loopt nog door, aldus het Antwerpse Openbaar Ministerie.