Aanhoudingen voor overval Kim Kardashian

De Franse politie heeft zestien arrestaties verricht voor de geruchtmakende diefstal van juwelen van Kim Kardashian. De reality-ster werd begin oktober in haar appartement in Parijs overvallen. Daarbij werd voor 9 miljoen aan sieraden buit gemaakt. De meeste aangehouden verdachten zijn 50-plussers. De oudste is 72 jaar. 

De Franse politie heeft bij het onderzoek hulp gekregen van Belgische collega’s. De aanhoudingen vonden onder andere plaats in Vincennes, Le Raincy en Nice.

Fiets

De verdachten kwamen in beeld toen de zes overvallers op hun vlucht na de overval op de fiets vertrokken en daarbij een juweel ter waarde van 30.000 euro verloren. Ook zou er dna van een van de daders gevonden zijn op het materiaal waarmee Kardashian vastgebonden werd. De telefoons van de verdachten werden daarop getapt. Daardoor raakte de politie op de hoogte van een ontmoeting tussen de overvallers en een mogelijke koper van de gestolen juwelen in het noorden van Parijs. Die ontmoeting werd op afstand gevolgd.

Bekenden

Verschillende verdachten zijn bekend bij de politie. Sommige van hen zouden uit het milieu van woonwagenbewoners komen. Eerder werd nog vermoed dat de Pink Panthers achter de overval zouden zitten.

Videoverbinding

Kardashian zal waarschijnlijk in New York via een videoverbinding de komende uren worden gevraagd of ze de verdachten al dan niet herkent. Er zouden ook nog huiszoekingen gaande zijn bij de verdachten.

In haar realityshow Keeping Up With the Kardashians praat Kardashian voor het eerst over de overval. ‘Ze gaan mij in mijn rug schieten. Er is geen manier om te ontsnappen’, dacht ze toen de overvallers een pistool op haar richtten. ‘Ik raak er zo van streek van als ik eraan denk’ zegt ze huilend in een voorproefje van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen.