Aanhoudingen voor liquidatie Almere

Voor de liquidatie van de 56-jarige Ali Motamed (foto), op dinsdagochtend 15 december 2015 in Almere, zijn 3 verdachten aangehouden. Het gaat om 3 mannen van 28, 35 en 36 jaar oud, allen afkomstig uit Amsterdam. De 36-jarige man is weer vrij, de andere 2 zitten in beperkingen. 

Het slachtoffer was monteur bij Eneco en werd vlak bij zijn bus neergeschoten. Hij overleed de volgende dag in het ziekenhuis.

Brandende BMW

Na de liquidatie werd een brandende BMW aangetroffen in Almere Poort. De BMW was gebruikt als vluchtauto. De politie vermoedt dat de daders zich na de aanslag hebben schuilgehouden in een woning in de buurt van de brandende BMW. De auto was al twee keer eerder gezien in de straat waar Ali Motamed woonde.

Twinoe

Eerder had de politie al bekend gemaakt dat de daders waarschijnlijk woonachtig zijn in Amsterdam-Zuidoost. Ze zouden (bij)namen hebben als Twins of Twinoe en Siegvried of Siegfried. Volgens Het Parool zou ook ene Meyo of Myo een rol spelen bij de liquidatie. Mogelijk zouden de daders betrokken zijn bij de voormalige rap-formatie Green Gang.

Motief

Er lijkt vooralsnog geen zicht op het motief van de moord op Ali Motamed. De politie ziet twee mogelijke scenario’s. De eerste is dat er sprake is van een vergissing. Maar het zou ook kunnen dat Motamed, als medewerker bij een energiebedrijf, terecht is gekomen in de wietteelt. De politie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.