Eén verdachte Utrechts onderzoek op vrije voeten (UPDATE)

Van de twee verdachten die donderdag op verschillende locaties in de provincie Utrecht zijn aangehouden in een ‘liquidatie-onderzoek’ is er één weer op vrije voeten. De ander zit nog vast. Hun advocaat zegt dat hem uit de stukken niet is gebleken dat het om een liquidatie-onderzoek gaat.

‘Lopend onderzoek’

De politie liet donderdag weten dat de doorzoekingen en aanhoudingen werden gedaan in ‘grootschalig onderzoek’ naar ‘liquidaties of pogingen daartoe’. Advocaat Sanne Schuurman laat weten dat er in de stukken over zijn twee clienten slechts sprake is van een ‘lopend onderzoek’ en dat de verdenking uitsluitend gaat om vuurwapenbezit en witwassen.

De invallen waren in woningen in Utrecht, Bunschoten-Spakenburg en Amersfoort. Er zijn vijf vuurwapens en een bedrag in cash in beslag genomen.

De verdachten zijn inwoners van Bunschoten-Spakenburg van 24 en 33 jaar oud.

Moorden

De invallen komen volgens de politie voort uit onderzoek naar onderwereldmoorden in de regio Utrecht die in 2017 zijn gebeurd. Dat onderzoek gaat nog door, aldus de politie.

In november vorig jaar werd in Nieuwegein een liquidatie gepleegd, slachtoffer was de 43-jarige Timon Badloe. In de regio zijn vorig jaar ook Hakim Changachi en Jaïr Wessels geliquideerd. In die laatste zaken zijn al mensen aangehouden.