Aanhoudingen na voetbaltransfer FC Groningen

In Servië zijn drie officials gearresteerd omdat zij bijna de helft van de 1,25 miljoen euro die FC Groningen heeft betaald voor aanvaller Filip Kostic hebben achterovergedrukt. Het gaat om de vice-voorzitter en algemeen secretaris van de oude voetbalclub van Kostic en een voetbalmakelaar.

Vice-voorzitter Nebojsa Vasiljevic, algemeen secretaris Darko Stojanovic en voetbalmakelaar Zoran Pavlovic worden verdacht van illegaal handelen en machtsmisbruik. Pavlovic zou over een FIFA-licentie beschikken.

De algemeen directeur Hans Nijland zegt tegen het ANP dat de voetbalmakelaar een betrouwbare man is, waar FC Groningen vaker zaken mee doet. ‘Hij heeft destijds ook bemiddeld bij de transfer van Dusan Tadic. Hij is dé voetbalmakelaar in Servië.’

De vice-voorzitter van de voetbalclub zou ook vice-voorzitter zijn van een lokale politieke partij. Van deze partij zijn ook de voorzitter en de boekhouder opgepakt. De fraude met het transferbedrag voor de Groningen-aanvaller zou onderdeel zijn van een grotere zaak die in totaal zeker vier miljoen euro omvat. In totaal zijn er twaalf personen opgepakt.