Aanhoudingen om geweld tegen journalisten

De politie in Limburg heeft dinsdag vier inwoners van Venlo aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling tegen journalisten. Deze vier waren volgens de politie betrokken bij de ongeregeldheden na de dodelijke schietincident in Blerick op 1 november.

Strafbare feiten

Daar kwam toen de 22-jarige Ömer Köksal uit Blerick om het leven. Na het schietincident keerde een groep inwoners zich tegen de politie. De politie zegt daarbij diverse strafbare feiten te hebben waargenomen.

Onwenselijke situatie

De aanwezigheid van journalisten, cameramensen en fotografen van verschillende media rond de plaats delict werd niet door alle buurtbewoners op prijs gesteld. Een kleine groep mannen bedreigde meerdere journalisten en cameramensen en er ontstond aldus de politie ‘een zeer onwenselijke en gespannen situatie’. Meerdere mensen hebben hiervan aangifte gedaan bij de politie. Hiervoor zijn nu vier mannen aangehouden. Ze zijn in de leeftijd van 22 tot 26 jaar. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Tweede verdachte

Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op 1 november loopt nog. Op dinsdag 14 november is in Rotterdam een 22-jarige man aangehouden. De man is één van de twee gezochte verdachten. De politie is nog steeds op zoek naar de tweede verdachte in deze zaak. Zijn  identiteitsgegevens zijn bij de politie bekend.

Zie ook:

Tweede verdachte schietpartij Blerick gepakt (UPDATE)

Ruzie Turkse en Antilliaanse jongens in Venlo