Aanhoudingen voor ontvoering Eindhoven

De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de ontvoering van een 20-jarige vrouw op 27 mei van dit jaar, zo is vandaag bekend gemaakt. De vrouw werd in de vroege ochtend van die dag bij het station van Eindhoven in een auto geduwd en daarna urenlang vastgehouden in een huis in Son, waar ze werd misbruikt. 

Naar aanleiding van het uitzenden van camerabeelden (zie hieronder) meldde de eerste verdachte zich zelf op 10 oktober op het politiebureau in Eindhoven. Het gaat om een 45-jarige man, de bewoner van het huis waar de vrouw werd vastgehouden.

Alkmaar

Naar nu bekend is geworden arresteerde de politie op de avond van 26 oktober ook de tweede verdachte: een 31-jarige man uit Alkmaar. Deze man wordt niet alleen verdacht van ontvoering, maar ook van de verkrachting van de vrouw.

Roze fiets

De vrouw wordt op zaterdagochtend 27 mei aangesproken in de hal van het station van Eindhoven. Als ze daarop mee loopt naar buiten, wordt ze in de auto van de mannen geduwd. Een vrouwelijke omstander probeert nog te helpen, maar dat is tevergeefs. Vervolgens wordt het slachtoffer enkele uren vastgehouden en misbruikt in een woning in Son. Daarna brengt een van de mannen de vrouw achterop een roze fiets naar een tankstation.

Onbereikbaar

Vervolgens waarschuwt het slachtoffer de politie en legt ze een eerste verklaring af. Maar vreemd genoeg werkt ze daarna niet meer mee aan het onderzoek. Ze komt niet opdagen op de afspraak voor de aangifte en ook bij een tweede afspraak verschijnt ze niet. De politie kan haar sindsdien niet meer bereiken. Waarom de vrouw onbereikbaar is en niet meer wil meewerken is niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie vindt echter het feit van een dusdanige ernstige aard dat is besloten de verdachten ambtshalve te gaan vervolgen. Dat betekent dat een aangifte niet per se noodzakelijk is.

Hieronder een reportage met verschillende bewakingsbeelden waarop de verdachten te zien zijn.