Schoten na ripdeal in Utrecht (UPDATE)

De schietpartij in Utrecht in de nacht naar woensdag was volgens de politie gevolg van een conflict over drugs. Er werd geschoten in de Utrechtse buurt Leidseweg, achter de Koninklijke Munt. De politie heeft vier mannen aangehouden. Voorzover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Amsterdammer

Op de Krugerstraat kwam het tot een ruzie. De politie kreeg omstreeks 03.45 meldingen van buurtgenoten over schoten. Er zou een auto zijn weggereden. Agenten gingen er op af en troffen twee mannen aan, van wie één probeerde een steekwapen te verstoppen maar bij het zien van de agenten wegrende. De andere man, een 55-jarige Amsterdammer, werd direct aangehouden.

Kwekerij

De verdachte wees op een locatie aan de Krugerstraat waar het conflict zich had afgespeeld. Dit bleek te gaan om een schuur waarin een wietkwekerij werd aangetroffen. Sporen wezen erop dat er inderdaad was geschoten. Kort daarop kwam er bij de politie informatie binnen dat twee mannen renden over de Fentener van Vlissingenkade. Agenten gingen er achteraan en sloten de mannen in. Uiteindelijk bleek dat ze in het water waren gesprongen. De politie sommeerde de verdachten uit het water te komen, waarna ze werden aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige man uit Nieuwegein. Mogelijk was ook nog een voorwerp in het water gegooid.

Even later melden getuigen dat op de Leidsekade ook een of meer mannen in het water lagen. Agenten zagen aan de hand van sporen dat de deze personen het water weer hadden verlaten. Onderzoek in de buurt leidde er niet meer toe dat deze verdachten werden gevonden.