Aanhoudingen Turken voor gijzeling (UPDATE)

In een onderzoek naar een gijzeling in het Turkse criminele milieu zijn op 21 januari vier Turkse mannen aangehouden. Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket vrijdag aan Crimesite bevestigd. Onder hen is de zoon van de Turkse Nederlander, Atilla Ö., de oprichter van de Amsterdamse club The Sand, Baris Ö.. Volgens de woordvoerder vond de gijzeling in het voorjaar van 2013 plaats, 'in Noord-Holland'.

Baris Ö. en een andere verdachte zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, de twee andere verdachten zijn deze week heengezonden. Jillis Roelse, de advocaat van Baris Ö. laat weten dat zijn cliënt de beschuldiging met 'alle klem betwist' en zich '100%' zal gaan verweren. Hij kan niet meer zeggen omdat zijn cliënt in alle beperkingen opgesloten zit. 

Göraler

Begin deze maand werd Aytas Göraler, die vijf jaar geleden bedrijfsleider was van feestlocatie The Sand in Amsterdam doodgeschoten door onbekenden. Atilla Ö., die in Turkije een straf uitzit voor onder meer een liquidatie, was oprichter van The Sand. 

 

Zeven verdachten

Verschillende bronnen hebben aan Crimesite gemeld dat er op 25 januari op verschillende plaatsen in Turkije en in Amsterdam zeven verdachten zijn aangehouden in verband met rip-partij in Turkije waarbij een dode is gevallen. Volgens die informatie zou Baris Ö. één van deze verdachten zijn. Maar die informatie is niet bevestigd door het landelijk parket noch door de Nederlandse politie.