Aanhoudingen voor viervoudige moord

Op 21 december vond in een woning in het Amerikaanse Troy (New York) een slachtpartij plaats waarbij twee vrouwen en twee kinderen werden vermoord. De politie heeft nu twee verdachten aangehouden: James White (foto) en Justin Mann, beiden zijn al eerder veroordeeld. 

De slachtoffers die in hun appartement werden gevonden zijn: Shanta Myers (36), haar kinderen Jeremiah (11) en Shanise (5), en haar partner Brandi Mells (22). De 16-jarige zoon Isaiah ontsnapte aan de moordpartij omdat hij niet thuis was.

Doodslag

De 38-jarige verdachte James White was in 2001 veroordeeld voor doodslag en sinds 2010 weer op vrije voeten. Justin Mann (24, foto hiernaast) was ten tijde van de moordpartij in Troy voorwaardelijk vrij. Hij was in 2014 veroordeeld tot een gevangenisstraf voor een roofoverval.

Een van de verdachten was een bekende van de slachtoffers. De politie heeft nog niet bekend gemaakt of dat White of Mann betrof. Ook over het motief van de viervoudige moord zijn nog geen mededelingen gedaan. John Tedesco, politiebaas in Troy, liet weten niet eerder in zijn veertigjarige carrière zo’n gruwelijk misdrijf te hebben meegemaakt.