Aanhoudingen voor betrokkenheid bij dodelijk drugslab (VIDEO)

De politie Oost-Brabant zegt dinsdag twee mannen van 22 en 35 jaar te hebben aangehouden op de verdenking dat ze betrokken waren bij een drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel. In dat lab zijn op 29 januari 2019 drie mannen dood aangetroffen.

Dampen

Zij werkten in dat laboratorium en werden daar blootgesteld aan giftige dampen. De Brabantse politie verricht onderzoek omdat er aanwijzingen zijn dat leden van de criminele organisatie die verantwoordelijk is voor dit drugslab vanuit Noord-Brabant opereren.

Telefoontje

De politie in Eindhoven kreeg op dinsdag 29 januari 2019 een telefoontje binnen waarin gemeld werd dat op een locatie in Hechtel-Eksel een lab uit de hand was gelopen en dat er drie doden waren (beluister in video onder). Hierop ging de Belgische politie poolshoogte nemen en ze trof inderdaad drie dode mannen aan. Het drietal had tijdens hun verblijf koolmonoxide binnengekregen dat hen fataal was geworden.

De slachtoffers waren 22, 23 en 25 jaar en kwamen uit Eindhoven en Valkenswaard. Vanwege de  Brabantse connectie werd het onderzoek naar de andere betrokkenen bij dit drugslab door de Nederlandse politie voortgezet.

Meer verdachten

Tijdens het onderzoek zijn er aanwijzingen gevonden dat de twee gearresteerde mannen uit de omgeving Eindhoven (22 en 35 jaar) betrokken waren bij dit drugslab. De politie heeft nog andere verdachten op het oog. Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond ruim aandacht aan de zaak.

In het regionale tv-programma Bureau Brabant is maandagavond aandacht besteed aan het rechercheonderzoek naar de betrokkenen bij dit drugslab. Ook werd een geluidsfragment van de melding uitgezonden met de vraag of kijkers de stem herkennen: