Aanhoudingen voor schietpartij op bruiloft

De politie heeft 2 mannen aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij op een bruiloft in Beckum, Overijssel. Donderdag werd een 22-jarige man uit Almelo opgepakt. Eerder deze week werd ook al een 21-jarige Almeloër aangehouden.

Dat meldt RTV Oost.

Ruzie

De schietpartij, waarbij 3 gewonden vielen, vond zaterdag 2 februari plaats in zalencentrum Beckum Palace. Tijdens het bruiloftsfeest, waarbij honderden gasten aanwezig waren, ontstond ruzie. Daarbij werd zowel in het zalencentrum zelf, als buiten, geschoten. Twee gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht.

Voetbalelftal

De bruidegom is selectiespeler van het eerste elftal van Quick’20, een voetbalclub uit Oldenzaal. Er waren veel voetballers van de club aanwezig op de bruiloft, maar ten tijde van de schietpartij (zo rond middernacht) waren de meest selectiespelers al vertrokken, omdat er de volgende dag een wedstrijd op het programma stond.

Uit de lucht

Volgens getuigen kwam de schietpartij volledig uit de lucht vallen. Het vermoeden bestaat dat de schutter(s) niet te gast was op de bruiloft, maar naar het zalencentrum was gereden om verhaal te halen bij iemand die op het feest aanwezig was.