Aanhoudingen voor schietpartij op strand

De politie heeft meer duidelijkheid over wat er zich 12 september op en rond het strand bij Bruinisse (Zeeland) heeft afgespeeld. Die avond werden vijf verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een mogelijk schietincident.

Vanuit de auto

Op die avond is er op het strand een woordenwisseling ontstaan. Daarbij zijn een aantal jongeren bedreigd met mogelijk een vuurwapen. Na dit incident reed een auto weg waar een aantal personen inzaten die betrokken waren bij het incident. Volgens getuigen is er vanuit die auto geschoten.

Op straat

Kort na dat incident is de bijrijder van dat voertuig (een 30-jarige man uit Enschede) in Bruinisse in die auto aangehouden. Het voertuig werd voor onderzoek in beslag genomen en in de wagen is munitie aangetroffen. Niet veel later arresteerde de politie ook de eigenaar van het voertuig, een 28-jarige man uit Nieuwerkerk. Op aanwijzen van getuigen werd op straat in Bruinisse een vuurwapen aangetroffen. Dit is meegenomen voor verder onderzoek. Later op de avond zijn nog drie verdachten aan gehouden in Oosterland. Vermoedelijk gaat het om de overige inzittende van de auto. Het gaat hierbij om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 27-jarige vrouw uit Enschede en een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Verdachte situatie

Na aanleiding van eerdere berichtgeving van de politie meldden zich verschillende getuigen. Dankzij hen is er ook in Ouwerkerk een vuurwapen aangetroffen. De politie kwam dit op het spoor nadat een getuige de berichtgeving zag en meldde dat er maandag 12 september in Nieuwerkerk een verdachte situatie had plaats gevonden. Daarbij zou dezelfde auto betrokken zijn. Uiteindelijk werd er dus een vuurwapen aangetroffen. Woensdag 14 september heeft de recherche onderzoek gedaan in panden in Nieuwerkerk en Bruinisse. Daarbij is een 52-jarige vrouw aangehouden. Ook werden er een vuurwapen, munitie en verdovende middelen in beslag genomen.

De politie is nog op zoek naar een vermoedelijk Poolse jongen die op 12 september bedreigd zou zijn op het strand.