Aankomst Joran in strafgevangenis (VIDEO)

De Peruaanse nieuwszender América Television heeft beelden getoond van de aankomst van Joran van der Sloot in de gevangenis in Challapalca Daarop is te zien hoe hij een medische controle ondergaat. Vorige week werd bekend dat Van der Sloot daar voor straf een half jaar moet verblijven, onder meer omdat hij een smartphone in zijn cel had en de directeur van de gevangenis had bedreigd.

Gefouilleerd

Zijn nieuwe gevangenis ligt op ongeveer 4650 meter hoog en het is er bijna altijd zeer koud. Op de beelden is te zien hoe de nieuwe gevangenen worden gefouilleerd en hoe ze een basale medische controle ondergaan. Eén van zijn medegedetineerden is een ex-legeroffier, Renzo Manuel Rodríguez MacLean (42), die is veroordeeld in een grote cocaïnezaak. Rodríguez is in Challapalca geplaatst omdat hij na een bezoek aan een ziekenhuis wist te ontsnappen.

Misdrijf

De directeur van het gevangeniswezen (INPE) noemt de overplaatsing van Joran van der Sloot gerechtvaardigd omdat de Nederlander werd betrapt op het illegaal bezit van een 'gesofisticeerde' mobiele telefoon in zijn cel. Ook zou hij de directeur van de instelling hebben bedreigd.

Betaald

Op de beelden die Van der Sloot met zijn telefoon al maakte op 25 februari spreekt hij al over moeilijkheden met de gevangenisdirecteur. Pas maanden later is het telefo zijn cel gevonden. In een rapport noteerde gevangenispersoneel wat Van der Sloot zou hebben gezegd over de directeur nadat zijn telefoon was afgenomen. Hij noemde twee namen van mensen die de directeur voor het bezit van de telefoon zouden hebben betaald. 

{youtube}PMh-Ek28gaQ{/youtube}

Lees ook het e-book Dossier HollowayAlle berichten over Joran van der Sloot.